Bouw aan je toekomst met loopbaanbegeleiding

In het kader van stresspreventie en zelfontwikkeling is loopbaanbegeleiding een belangrijke tool om vol energie te bouwen aan jouw toekomst. In deze blog vertel ik je voor wie dit werkt, wat je van mijn loopbaanbegeleiding kan verwachten en hoe dat nu precies zit met die loopbaancheques van VDAB.

Voor wie werkt het?

Lijd je onder je huidige takenpakket of werkomgeving? Voel je je onzeker op de werkvloer? Vind je de juiste balans in werk-privé niet meer? Misschien ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar weet je nog niet zo goed waar te beginnen? Je kan zelf een aantal pistes in je hoofd hebben maar toch het idee hebben dat je vast zit.

Uit onderzoek (2019) bij mijn coachies blijkt dat ongeveer 65% zich minder goed voelde door één of meerdere aspecten van hun job en dat dit de rechtstreekse aanleiding was om een loopbaanbegeleiding te starten. Hiervan werd 45% doorverwezen via de dokter en kwam 45% op aanraden van een kennis of collega.

Wil je weten of loopbaanbegeleiding ook voor jou waardevol is? De Loopbaantest van VDAB geeft aan in welke mate jij klaar bent om je loopbaan en toekomst in eigen handen te nemen. De test duurt enkele minuten en geeft meteen een overzicht hoe sterk je reeds bent op deze pijlers voor een gezonde loopbaan:

  • Inzicht in je waarden en interesses.
  • Inzicht in de opleidings- en arbeidsmarkt.
  • Opbouwen en inzetten van netwerken.
  • Hulp bij solliciteren en stappen naar werk.
  • Balans tussen werk en privé.
  • Inzicht in je talenten en vaardigheden.

Hoe werkt het?

In 3 tot 5 sessies zoomen we in op jouw vaardigheden, noden en moeilijkheden. Door middel van diepgaande denkoefeningen komen we tot concrete en haalbare acties om zelfverzekerd je huidige job aan te passen aan jouw profiel of vol zelfvertrouwen stappen te zetten naar een nieuwe job. Voor een helder toekomstbeeld waar je vol energie aan wil bouwen.

Betaal met de loopbaancheques van VDAB

Als kers op de taart betaal je €80 voor 7 uur loopbaanbegeleiding per 6 jaar dankzij loopbaancheques. Werknemers en zelfstandigen kunnen hier loopbaancheques van VDAB bestellen. Je vind er ook alle informatie over de voorwaarden. Zo ga je terug fluitend naar je werk.

Start je loopbaanbegeleiding

Wil je meer voldoening halen uit je job? Met mijn loopbaanbegeleiding help ik je tot actie. Neem contact op of boek meteen je gratis kennismakingsgesprek.

 

En nu?
Nu is het tijd
voor u!

zelfontwikkeling empowerment veerkracht